Geen cannabisolie voor doodzieke dochter

Geen cannabisolie voor doodzieke dochter
ma, 19/01/2015 - 10:20
Door: jvklinken
0 reacties

Australiër Adam Koessler gaf zijn twee jaar oude dochter Rumer Rose medicinale cannabisolie om haar pijn te verzachten. Het meisje is in levensgevaar. Ze lijdt aan een neuroblastoom (ofwel de ziekte van Hutchinson), een tumor buiten de schedel die bij kinderen voorkomt. De ziekte verkeert in stadium 4, het meest gevorderde. 

Merkbaar beter

Vader Adam wordt aangeklaagd voor het verschaffen van drugs aan een minderjarige. Aan de Newcastle Herald vertelt de Australiër dat zijn dochter merkbaar beter werd door de cannabisolie, die hij vermengde met kokosnootolie. "Haar lichaam vertoonde weer teken van leven, haar buik deed geen pijn meer en ze kon weer eten", vertelt Adam. 

Geen contact

Adam werd begin januari gearresteerd toen hij op weg was naar Brisbane, waar hij een afspraak had met de arts die zijn dochtertje behandelt. Adam is nu op borg vrij, maar hij mag geen contact hebben met zijn dochter. Zij ligt weer in het ziekenhuis nadat ze gestopt was met de olie en enkele aanvallen had gekregen.

Petitie

Op change.org is een petitie opgestart tegen de actie van justitie. Op de site staat te lezen dat het onmenselijk en onrechtvaardig is een ouder weg te houden die alleen maar het leven van zijn zieke dochtertje wil verlengen.

Monique

In ons land kwam cannabisolie de afgelopen maanden in de schijnwerpers te staan nadat kankerpatiënte Monique Posthumus uit Rhenen met haar verhaal naar buiten was getreden. Ze was uitbehandeld maar dankzij cannabisolie is de ziekte vrijwel helemaal verdwenen. Ze dringt aan op verder onderzoek naar de medicinale effecten van de olie. In ons land onderneemt justitie tot nu toe geen actie tegen medicinale cannabisolie. 

Gerelateerde artikelen in Uitzicht