Gezonde werknemers goed voor de baas

Gezonde werknemers goed voor de baas
vr, 08/12/2017 - 11:16
Door: jvklinken
0 reacties

Een gezonde leefstijl van werknemers dringt verzuim en ongevallen terug en bevordert productiviteit en duurzame inzetbaarheid. Een ongezonde leefstijl heeft juist het tegenovergestelde effect. 
Dat stelt het digitale Arboweblog Rendement. Er is wel een 'maar' aan verbonden: Een werkgever moet zich er bewust van zijn dat hij zich met het bevorderen van een gezonde leefstijl mengt in het privéleven van een werknemer. Dat kan gevoelig liggen bij werknemers.

Een werkgever die inzet op een gezonde leefstijl van zijn werknemers, kan werknemers stimuleren meer te bewegen door aanbevolen routes te lopen tijdens lunchwandelingen of door een (deels) door de werkgever te vergoeden sportschoolabonnement. 

Stress is erg ongezond

Dat gezonde voeding een gunstig effect heeft op de gezondheid is algemeen bekend, maar volgens Rendement weet niet iedereen hoe hij gezond kan eten. Een informatiebijeenkomst of workshop van een diëtist helpt werknemers bij het maken van keuzes over voeding. Daarnaast is stress erg ongezond. Het kan leiden tot bijvoorbeeld hart- en vaatziekten en maag- en darmklachten. Werkgevers wordt aangeraden zicht te houden op de hoeveelheid stress die werknemers ervaren. Een timemanagementcursus helpt werknemers grip te houden op hun werkzaamheden.

Beeld: albron.nl