Hersenschade door frisdrank en vruchtensap

Hersenschade door frisdrank en vruchtensap
vr, 16/06/2017 - 11:15
Door: jvklinken
1 reacties

Overmatig gebruik van suiker is niet alleen een aanjager van obesitas maar kan ook de hersenen beschadigen. Dat geldt met name bij gebruik van fructose uit suikerhoudende dranken.

Onderzoekers van de Boston University School of Medicine in Amerika kwamen tot de slotsom dat liefhebbers van fisdranken en vruchtensappen een hoger risico lopen op een slechter geheugen, een kleiner totaal hersenvolume en een beduidend kleinere hippocampus. De hippocampus is een belangrijk gebied voor leren en geheugen.

Light-frisdrank geen verantwoord alternatief

Wie denkt dat light-frisdrank een verantwoord  alternatief is, komt bedrogen uit. Een vervolgstudie wees uit dat degenen die dagelijks light-frisdranken consumeren. een bijna drie keer zo hoge kans lopen op het krijgen van een beroerte en de ziekte van Alzheimer.

Onder "overmatige suikerconsumptie" verstaan de onderzoekers dagelijks meer dan twee suikerhoudende dranken zoals frisdrank of vruchtensap, of meer dan drie frisdranken per week. Onder deze groep vonden de onderzoekers meerdere tekenen van versnelde veroudering van de hersenen, waaronder een slechter geheugen, een kleiner totaal hersenvolume en een verkorte hippocampus, allemaal risicofactoren voor de vroege fase van de ziekte van Alzheimer.

Nog geen lid van MMV? WIE NU LID WORDT, KRIJGT €9,95 KORTING OP HET MMV-KOOKBOEK SNEL & GEZOND. Ook ontvangt u als lid 10 keer per jaar ons magazine Uitzicht. Meld u hier aan! Het kookboek bestellen kan hier.

WILT U OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN NIEUWE ONTWIKKELINGEN OP HET GEBIED VAN voeding en gezondheid, MELD U DAN AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF.

Reacties (1)

afbeelding van Jacqueline Boerma

Jacqueline Boerma
1 July 2017

Ik vond dit artikel belangrijk genoeg om te willen delen op Facebook maar ik kreeg de melding dat de app nog in ontwikkeling is en of ik me aan wil melden als tester voor de app. Dat wil ik wel maar weet niet hoe. Is er iemand die me daar bij kan/wil helpen?