Kankerpatiënt vindt baat bij paddenstoelen

Kankerpatiënt vindt baat bij paddenstoelen
zo, 20/10/2013 - 13:03
Door:
0 reacties

In Japan zijn  de extracten van een aantal paddenstoelen al vele jaren geregistreerd als officiële geneesmiddelen maar in Nederland wordt iemand die bij de apotheek om shiitake of reishi vraagt, raar aangekeken. Een wetenschapper die zich daarover hooglijk verbaast, is Michal Heger, onderzoeksleider op de afdeling experimentele chirurgie van het AMC in Amsterdam. Reformatorisch Dagblad bracht zaterdag 19 oktober 2013 een interview met Michal Heger. Lees hier het interview en scroll in de pdf ook door naar onderen voor aanvullende informatie. 

Voor de lezers van MMV-magazine Uitzicht is de inzet  van paddenstoelen bij kanker geen nieuws. In de lopende serie "Ontstaan van tumoren en mogelijke behandelingen" wijst kankeronderzoeker dr. Hans Stoop steeds op paddenstoelen als complementair geneesmiddel. Klik hier door naar de serie (tot nu toe kwamen aan de orde: alvleesklierkanker, blaaskanker, borstkanker, dikkedarmkanker en leverkanker. 

Zeer informatief en betrouwbaar is ook de site mycotherapie.nl.

Farmacoloog dr. Klaas Riepma adviseert een extract te verkiezen boven de paddenstoel als geheel. Dan kunnen goed hoge doses worden ingenomen. Zes gram extract per dag is zeker een optie. Een patient in aplasie (te weinig werkzame onderdelen van de witte bloedcellen) zal er overigens weinig aan hebben. Er moet een actief immuunsysteem zijn om te stimuleren.