Kankerpatiënten: Baat bij asperges

Kankerpatiënten: Baat bij asperges
wo, 19/03/2014 - 23:40
Door: jvklinken
0 reacties

Asperges zijn niet alleen lekker maar ook kankerwerend. Dat blijkt uit de ervaringen van diverse patiënten die zijn gepubliceerd op de website AGF. De verantwoordelijke stof is het enzym glutathion, een uiterst krachtige antioxidant. De Amerikaanse natuurgeneeskundige en voedingsspecialiste Cathy Wong  signaleert  een positieve invloed  op het cholesterolgehalte, een hoge bloeddruk, diabetes, verstopping, leverziektes, nierstenen en urineweginfecties. Ook  noemt ze de positieve rol die asperges zouden spelen bij de bestrijding van kanker.

Opmerkelijk is het verhaal van Coos van Lier (63) uit Maasbree. In 2010 kreeg hij te horen dat er een tumor zat in zijn rechternier. In maart 2011 werd hij geopereerd, waarbij de rechternier en de bijnier werden verwijderd. Ook in zijn linkernier bleek een tumor te zitten, maar die was op dat moment te klein om weg te halen. Meteen na de operatie begon Coos met het eten van asperges: 's morgens en 's avonds twee ons. Hij kookt de asperges en drinkt het water op. 
Gaandeweg veranderde de tumor in zijn linkernier in een cyste. Deze kan nog groeien, maar is tot nu toe rustig gebleven. "Ik kan niets bewijzen, maar ik denk dat de asperges wel een positieve bijdrage hebben geleverd." Op de site van AGF komen nog meer patiënten met bijzondere ervaringen aan het woord.

Lees ook wat MMV-voedingsexpert dr. Hans Stoop eerder in Uitzicht schreef over asperges.