Kinderarts geeft goede voorbeeld

Kinderarts geeft goede voorbeeld
vr, 22/03/2019 - 11:12
Door: jvklinken
0 reacties

Als er een schaap over de dam is, volgen er meer. Of dat ook opgaat voor de kinderartsen, moeten we nog afwachten maar kinderarts dr. Koen Joosten is in ieder geval vol goede moed.

Hij spreekt 5 april a.s. tijdens het vijfde Healthy Food Congress in Utrecht. Hij zal daar vanuit zijn dagelijkse praktijk een  vurig pleidooi houden voor gezonde voeding. Dat die van belang is voor de gezondheid, is voor hem duidelijk.

Joosten, die verbonden is aan Erasmus MC in Rotterdam, twijfelt er niet aan dat meer kinderartsen zich aan zijn zijde zullen scharen. Hij verwijst naar de jaarlijks groeiende belangstelling voor het congres Arts en Leefstijl waarbij gezonde voeding en leefstijl centraal staat in preventie en genezing. Dat toont aan dat steeds meer artsen open staan voor de kracht van een gezonde leefstijl en het effect hiervan op de gezondheid, aldus Joosten.

Betere samenwerking goed voor preventie en genezing

Healthy Food Congress is gelieerd aan de groente- en fruitsector. Opmerkelijk aan het congres is dat het tegelijk plaats heeft met het succesvolle congres Arts & Leefstijl dat kan rekenen op ruim 600 artsen, diëtisten en andere zorgverleners.

Uniek aan de twee parallelle congressen op één locatie is dat er twee werelden worden verbonden; die van de voedingstuinbouw en die van de gezondheidszorg. Een betere samenwerking tussen deze twee sectoren kan een bijdrage leveren aan de preventie en genezing van ziekten, zegt de organisatie van Health Food Congress.

Beeld: link.springer.com