Kruiden op de buis

Kruiden op de buis
vr, 02/06/2017 - 14:47
Door: jvklinken
1 reacties

Kruiden en medicinale planten staan volop in de belangstelling. In het nieuwe tv-programma Gezond Verstand worden ze volledig serieus genomen en wordt, zij het op bescheiden schaal, onderzoek gedaan naar de werkzaamheid.

Kijkers kunnen ideeën aandragen als ze zelf in hun omgeving gunstige ervaringen hebben met kruiden, medicinale planten of voeding. Deze week ging het over de bestrijding van wratten. De plant “stinkende gouwe” zou een probaat middel zijn tegen dit ongemak. Het panel, dat bestaat uit artsen, besloot het middel uit te proberen op een aantal proefpersonen.

Inderdaad bleek dat de stinkende gouwe werkzaam is tegen wratten, al was de uitkomst van de proef minder overtuigend dan degene die het idee aandroeg, in zijn omgeving had ervaren.

Een van de panelartsen is Tamara de Weijer

Een van de artsen uit het panel is Tamara de Weijer, die verbonden is aan de organisatie Arts en Voeding. Ook kwam in de uitzending van deze week kruidenexpert Marie Foelkel kort aan het woord. Zij verzorgt samen met Petra Pronk een kruidenrubriek in MMV-magazine Uitzicht en geeft presentaties tijdens MMV-evenementen.

In de uitzending van vorige week ging het over gemberthee als middel tegen migraine.

Kruiden tegen Lyme

Nu het toch over kruiden gaat: de Nederlandse Vereniging voor Fytotherapie heeft zojuist een nummer uitgebracht over de werkzaamheid van kruiden tegen de ziekte van Lyme. Vanwege het belang van het onderwerp wordt de inhoud gratis beschikbaar gesteld.

Nog geen lid van MMV? WIE NU LID WORDT, KRIJGT €9,95 KORTING OP HET MMV-KOOKBOEK SNEL & GEZOND. Ook ontvangt u als lid 10 keer per jaar ons magazine Uitzicht. Meld u hier aan! Het kookboek bestellen kan hier.

WILT U OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN NIEUWE ONTWIKKELINGEN OP HET GEBIED VAN voeding en gezondheid, MELD U DAN AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF.

 

Reacties (1)

arjanvangroningen's picture

arjanvangroningen
12 June 2017

Wat leuk, Marry Foelkel op de buis! Met een kort maar krachtig optreden. Wie weinig tijd heeft en het op internet wil terugzien: rond minuut 40. In de uitzending over wratten dus. Naar verluidt hebber er 1.1 miljoen mensen naar gekeken. "Wat een encyclopedie!", mailde een van de programmamakers over Marry.