Kunst van afvallen is laten staan

Kunst van afvallen is laten staan
di, 23/08/2016 - 12:35
Door: jvklinken
0 reacties

Kilo’s kwijt raken door de adviezen van deze of gene dieetgoeroe op te volgen? Vergeet het maar, zegt het Voedingscentrum.

“Het gaat vooral om minder producten buiten de Schijf van Vijf te eten, zoals koek, snoep en gebak,” aldus Astrid Postma-Smeets, expert voeding en gezondheid. “Zolang je vooral producten uit de Schijf van Vijf eet, maak je al flinke stappen vooruit. Als je dan ook minder ongezonde producten eet en meer beweegt, ben je goed op weg.”

Gezoet voedsel

Nu valt er op de Schijf van Vijf ook nog wel het een en ander aan te merken, al is die dan recent drastisch op de schop gegaan. Maar goed, wie zich houdt aan het advies om buiten de maaltijden om niet allerlei industrieel en zwaar gezoet voedsel tot zich te nemen, is al heel goed bezig. Daar heb je geen goeroe voor nodig. 

Afvallen zonder (wonder)dieet is de beste manier om blijvend kilo’s kwijt te raken, stelt het Voedingscentrum. Wonderdieten bestaan namelijk niet. Afvaldiëten zijn op lange termijn moeilijk vol te houden. Bijna iedereen stopt na verloop van tijd, aldus het Voedingscentrum.

Dat is een nogal algemene uitspraak die eraan voorbij gaat dat er wel degelijk met uitgekiende diëten blijvende successen zijn en worden behaald.

Eigen boek

Om teleurstellingen en frustraties te voorkomen, heeft het Voedingscentrum onder de titel “Alles over afvallen” zelf een boek uitgebracht dat vandaag is verschenen. Dat boek “helpt iedereen om op een gezonde manier af te vallen zonder dat daar een dieet aan te pas komt”. De kern is: gezonder eten, minder eten en meer bewegen.