Maisbrood zonder mais op 1

Maisbrood zonder mais op 1
vr, 15/12/2017 - 11:48
Door: jvklinken
0 reacties

Het populaire Jumboconcern heeft van de consument een lelijke draai om de oren gehad. Het Jumbo Goudeerlijk boerenmaisbrood is gisteren gekozen tot het Gouden Windei, het meest misleidende product van 2017. 

Het Gouden Windei is afkomstig van voedselwaakhond foodwatch. Iedereen kan meestemmen.

Jumbo heeft het ernaar gemaakt. Het presteert het om maisbrood zónder maismeel aan de man te brengen. Dat heet dan ook nog "goudeerlijk".

Van de 15.000 mensen die aan de verkiezing hebben meegedaan, stemde 31 procent voor het maisbrood. Volgens foodwatch heeft het brood alleen wat maisstukjes ter decoratie. Het maisachtig geel kleurtje komt door de toevoeging van de specerij kurkuma.

Kalfsleverworst zonder kalfslever

Ook Aldi komt er niet zonder kleerscheuren af. Het werd met 21 procent van de stemmen tweede met kalfsleverworst zonder kalfslever. Unilever zal evenmin hebben staan juichen. Met zijn Conimex Ketjap manis behaalde het de derde plek. Volgens de consumentenorganisatie is de ketjap "gewoon schenkstroop met ketjapsmaak."

De Gouden Windeiverkiezing mist zijn uitwerking niet. Veel fabrikanten hebben al laten weten dat de producten aangepast zijn of nog worden aangepast.