Medisch wonder op Gezondheidsbeurs

Medisch wonder op Gezondheidsbeurs
do, 01/02/2018 - 19:25
Door: jvklinken
1 reacties

Hij kan gerust een medisch wonder worden genoemd. Kalm kwam hij aanlopen op de Nationale Gezondheidsbeurs, recht op de stand van MMV af. Jan van de Velde uit Brielle vertelde dat hij heel wat aan MMV te danken heeft. Hij mankeerde van alles. Dozen vol medicijnen heeft hij de afgelopen tientallen jaren geslikt. Veel schoot hij er niet mee op. De boot was aan toen er ook nog leukemie bij hem werd vastgesteld. Hij besloot op zoek te gaan naar " iets anders". Wat dat was, wist hij ook niet precies. Op internet kwam hij MMV tegen en toen veranderde alles... (zie video-interview hieronder).

De gezondheidsbeurs duurt t/m 4 februari. De MMV-stand vindt u in gangpad B nr. 23. Meld u aan voor de (gratis) digitale nieuwsbrief DiVitaal en u ontvangt de E-nummer checker! U kunt dan heel gemakkelijk vaststellen of u met een veilig E-nummer te maken heeft of juist niet.

 

 

 

Reacties (1)

hans60's picture

hans60
8 February 2018

Met belangstelling het verhaal aangehoord van dhr. van de Velde. Ik zelf heb niet al de klachten die hij had maar wel CLL en prostaatkanker. In grote lijnen gebruik ik veel adviezen inzake het Moerman/Houtsmuller dieet en slik de nodige vitamines en mineralen. Na een hifu-operatie is mijn PSA op orde en blijft stabiel.Voor de CLL ben ik onder controle bij de hematoloog. Na elke halfjaarlijkse controle zijn mijn Leucocyt waarden licht gestegen. Ik zit nu op 63 wat niet verontrustend is. Gezien de langzaam stijgende curve is het volgens de hematoloog niet nodig om met medicatie te starten. Als de waarden veel sneller gaan stijgen zou de medicatie bestaan uit hormonen waarop ik niet zit te wachten. Vervelende bijkomstigheid is dat mijn HB met dezelfde lage snelheid daalt. Ik zit nu op 6.7 wat voor een man van 71 jaar eigenlijk te laag is .Ik voel me niet moe en heb nog voldoende energie. Probeer nu met behulp van ijzerrijke voeding het niveau wat op te krikken.

Mijn vragen zijn als volgt:

a. Is de CLL bij dhr. van de Velde helemaal verdwenen en is er specifieke voeding/vitamines/mineralen die de CLL kunnen verminderen en/of stabiliseren? Graag zou ik zijn huidige Leucocyt-waarden willen vernemen.
b. Ik ben al jarenlang lid van de MMV en heb al veel over de verschillende soorten kanker gelezen maar nooit iets over CLL. Zou de MMV hier eens een artikel aan kunnen wijden door bijv. een arts die op CLL is gespecialiseerd.
Indien er zulke artsen zijn zou ik graag daarmee in contact willen komen.

Zou het op prijs stellen van u te mogen horen.

m.v.g.

J. van Gent