Meer kool op het menu

Meer kool op het menu
di, 21/08/2018 - 09:18
Door: jvklinken
0 reacties

Van kool bestond al langer het idee dat het kanker tegengaat, nu is bewezen dat het bij muizen inderdaad darmkanker voorkomt. Het gaat om boerenkool, spruitjes en broccoli.

Onderzoek van het Londense Francis Crick Institute laat zien dat de groenten een stof bevatten die onstekingen aan de darmen tegengaan. Dat verlaagt de kans op darmkanker aanzienlijk.

De onderzoekers gaven muizen een dieet op basis van I3C, een stof die onder meer in kool zit. Onder de knaagdieren zaten ook exemplaren die aanleg hadden om darmkanker te ontwikkelen. Toch werd geen van de dieren ziek. Bij enkele muizen die al kanker hadden, stopten de tumoren zelfs met groeien.

Verdere studies moeten uitwijzen of de effecten op mensen even groot zijn. De wetenschappers raden iedereen aan om meer kool op het menu te zetten. Ook minder vlees eten is goed om de kans op darmkanker te verlagen.