MMV groeide in 2015 met 560 nieuwe leden

MMV groeide in 2015 met 560 nieuwe leden
do, 31/12/2015 - 10:59
Door: jvklinken
0 reacties

MMV boekte  in 2015 maar liefst 560 nieuwe leden. Dat is  opmerkelijk omdat er in dat jaar geen afzonderlijke ledenwerfcampagne werd gehouden. In 2014 was de groei nog veel sterker dan in 2015 maar in dat jaar werd een groot opgezette campagne gevoerd.

MMV-directeur Hans Klaasse ziet in de groei met 560 nieuwe leden "een bevestiging dat we op de goede weg zijn." Hij voegt  eraan toe: "In 2016 zullen we voortgaan gaan met het opbouwen van een stabiele ledenorganisatie en een goed functionerende binnen- en buitendienst."  

Ambitieus plan

Hans Klaasse trad begin 2015 aan als nieuwe directeur van MMV. Onder zijn bezielende leiding kwamen diverse initiatieven van de  grond. Klaasse: "Als MMV hebben we een ambitieus plan. We willen groeien in ledenaantal en we willen een gezonde (sluitende) financiële exploitatie. Verder hebben we in 2015 hard gewerkt aan een moderne en actieve ledenorganisatie. Een vereniging met toegevoegde waarde, die een schat aan informatie heeft te bieden op het terrein van voeding, supplementen en behandeling."

Buddyorganisatie

Praktische hulp door middel van een buddyorganisatie en gerichte activiteiten van en voor de leden kregen in 2015 gestalte. Over het nieuwe jaar zegt Klaasse: "De Moermanacademie zal in 2016 steeds vaker naar buiten treden met interessante  workshops, interne- en externe trainingen en verder instructiebijeenkomsten voor MMV-vrijwilligers. De vrijwilligersorganisatie moet kunnen vertrouwen op een geoliede buitendienstorganisatie."

Succesvol

De succesvolle regiobijeenkomst met dokter Hans. Moolenburgh en gezondheidscoach Ralph Moorman maar ook de Ledendag van eind november lieten zien dat de boodschap van MMV weerklank vindt. Bij beide evenementen moest een stop worden doorgevoerd vanwege het grote aantal aanmeldingen. Klaasse: "De buitenwereld ontgaat het niet dat wij  -gebaseerd op de gedachten van dokter Moerman- een bijdrage leveren op het  gebied van preventie, dieetvoorschriften en de ondersteuning bij kanker."

Hij bendrukt dat de ambities voor 2016 alleen zullen slagen als er steun is vanuit de achterban. "We hebben de hulp van iedereen hard nodig!"