Moet u vaak aan de antibiotica?

Moet u vaak aan de antibiotica?
ma, 23/04/2018 - 12:42
Door: jvklinken
0 reacties

Verkouden zijn we allemaal wel eens en wellicht wordt u zo nu en dan geplaagd door een ontsteking. Geen reden tot bezorgdheid. Maar wat als u regelmatig het slachtoffer bent van een infectie? En wat als u vaak aan de antibiotica moet? 

Het kan zijn dat u een aangeboren immuunstoornis heeft en het niet eens weet. Dat is niet best. Een tijdige en correcte diagnose is van cruciaal belang om de juiste behandeling te starten en zo onomkeerbare orgaanschade te vermijden.

 

Primaire immuundeficiënties (PID) leiden tot een verhoogde vatbaarheid voor infecties die frequent terugkeren of moeilijk te behandelen zijn. Hoe sneller iemand met een immuunstoornis de juiste behandeling krijgt, hoe minder kans op blijvende schade.

 

Als patiënt kan je best nagaan of je voldoet aan minstens twee van de tien alarmsignalen voor kinderen en volwassenen. Indien dit het geval zou zijn, dan kan je dit best bespreken met je huisarts. Ga naar de test die artsen van het weblog gezondheid.be aanbevelen bij vermoeden van PID, 

Beeld: adigaskell.org