Moolenburgh: Omslag onder artsen

Moolenburgh: Omslag onder artsen
ma, 29/08/2016 - 12:10
Door: jvklinken
0 reacties

Steeds vaker zetten artsen complementaire middelen, aanvullende therapieën of voedingsadvies in. Er is sprake van een omslag.

Dat zegt arts-in-ruste Hans Moolenburgh (1925) in een interview in Trouw van zaterdag. Hij omschrijft zichzelf als “een van de nestors” van de niet-toxische tumortherapie, die de tijd nog heft meegemaakt dat zijn ideeën belachelijk warden gemaakt. Dat lijkt verleden tijd. “Het is fijn dat meer mensen kiezen voor biologische voeding, en suiker - dat funest is voor veel kinderen - in de ban doen.” Tegen suiker waarschuwde hij 30 jaar geleden al.

Lik-op-stuk

Hij zegt al tijdens zijn studententijd te hebben gezocht naar meer biologische manieren om bijvoorbeeld kanker aan te pakken. “Ik was niet erg onder de indruk van de kankergeneeskunde van die tijd en wilde weten wat de werkelijke oorzaak was van die ziekte. Begrijp me goed. Ik doe geen cent af aan de verworvenheden van de huidige wetenschappen met moderne medicijnen, fantastische operatietechnieken en diagnostische methoden. Maar ik vind de huidige geneeskunde te veel lik-op-stuk. Het is allemaal symptoombestrijding en daar pak je de oorzaken van ziektes niet mee aan.”

Tegengewerkt

Hoewel hij duidelijk een omslag ziet ten gunste van de complementaire geneeskunde, stelt hij vast dat de strijd nog lang niet gestreden is."Deze natuurlijke visie wordt gigantisch tegengewerkt, vooral vanuit de farmaceutische industrie. Vorig jaar verscheen het boek 'Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad' van de Deense hoogleraar geneeskunde Peter Gøtzsche. Het gaat over de farmaceutische industrie die tot alles in staat is om maar woekerwinsten te maken.”

Zwartgeblakerd

In de VS zijn volgens Moolenburgh verscheidene ‘klokkenluiders’ op medisch gebied op raadselachtige wijze plots overleden, onder wie vorig jaar zijn goede vriend Nicholas Gonzalez. “Hij was een van de beste artsen op het gebied van biologische kankerbehandelingen. Er wordt gefluisterd dat deze klokkenluiders zijn omgebracht. Keiharde bewijzen heb ik niet, maar ik heb wel begrepen dat de hartvaten van Gonzalez bij de autopsie zwartgeblakerd bleken. Zoiets hebben collega's die ik erover sprak en ikzelf nog nooit gezien bij een sectie."

Gevaarlijke tijd

Hoewel hij geen artsenpraktijk meer heeft, is Moolenburgh ondanks zijn leeftijd nog steeds actief met het geven van lezingen. Hij is een vermaard spreker die ernst en luim knap combineert. "Zolang ik niet uit het zadel word geschoten, ga ik door met mijn strijd. Tijdens lezingen vertel ik over de gevaarlijke tijd waarin we leven. Ik ben geen wanhoopsprofeet en wil mensen zeker niet bang maken, maar ze realiseren zich te weinig dat onze vervuilde aardbol hun gezondheid aantast. Onder andere door de vele straling waar we aan worden blootgesteld en ons drinkwater, waar nog altijd medicijnresten in zitten.”

Hij verbaast zich erover dat hierover in Nederland zo weinig wordt gepubliceerd. “Mijn archief zit vol wetenschappelijke artikelen hierover, maar die verschijnen nauwelijks in reguliere medische tijdschriften, omdat reguliere artsen het lichaam puur chemisch bekijken en niet vanuit het brede holistische perspectief, zoals ik.”

(Op zaterdag 1 oktober spreekt Moolenburgh voor MMV in het Limburgse Ospel. Hier vindt u hoe u zich kunt aanmelden).