Natuurvoedingskundigen MMV van start

Natuurvoedingskundigen MMV van start
di, 26/05/2015 - 11:07
Door: jvklinken
3 reacties

Acht natuurvoedingskundigen slaagden voor de Moerman Academie en bieden binnen hun voedingspraktijk voortaan het Moermandieet aan. Voor de geslaagden is de MMV-opleiding een uitbreiding op hun bestaande voedings- of dieetpraktijk. Als MMV-natuurvoedingskundigen mogen zij mensen begeleiden bij het volgen van het Moermandieet of de Natuurrijke Keuken.

“Zij ondersteunen mensen vanuit de visie van Cornelis Moerman op voeding”, zegt Hans Stoop, kankeronderzoeker en betrokken bij de Moerman Academie. “De oorzaak van kanker en veel andere ziekten is een tekort aan essentiële stoffen die in volwaardige voeding ruimschoots aanwezig is.” In de begeleiding leggen de natuurvoedingskundigen de focus op voedingsmiddelen die vanwege de voedingsstoffen - vitaminen, mineralen en sporenelementen - gunstig voor het lichaam zijn.” In de voeding komen veel meer stofjes voor dan we kennen, benadrukt Stoop. “Ook de samenwerking van al deze bekende en onbekende stoffen is belangrijk. Dat is het belang van het Moermandieet.”

De consulten zijn bedoeld om mensen te helpen om gezond te blijven, fitter te worden en in de strijd tegen kanker. Toen natuurvoedingskundige Louisette Blikkenhorst uit Vlaardingen las over de Moermantherapie was ze meteen enthousiast. “De ideeën van dokter Moerman over gezondheid en ziekte raakten me. Wat ik las, komt overeen met hoe ik mensen wil helpen. Toen ik MMV belde was toevallig net deze opleiding gestart. Ik viel dus met mijn neus in de boter.”

Aanvulling

Het aanbieden van het Moermandieet ziet ze als een belangrijke aanvulling in haar voedingspraktijk. “Als je hoort dat je kanker hebt, en met voeding aan de slag wilt, kan je direct bij iemand terecht voor adviezen en recepten. Je hoeft dan niet meer alle informatie van internet en uit boeken te halen. ” Ook ziet ze een rol als coach op wie mensen terug kunnen vallen als het eens minder gaat of als er vragen zijn.

Betsy Gouman, natuurvoedingskundige in Rockanje, die eveneens het certificaat haalde: “Je ondersteunt mensen met recepten en een luisterend oor om de therapie vol te houden.” Voordeel is dat mensen bij de natuurvoedingskundigen snel terecht kunnen. “De NTTT-dokters hebben soms een wachtlijst. Daar kan je niet op stel en sprong en ook niet altijd met acute vragen terecht. Wij kunnen mensen op weg helpen om een goede start te maken met de therapie.” Het Moermandieet biedt mensen de mogelijkheid om zelf een actieve bijdrage te leveren aan hun gezondheid en herstel, onderstreept natuurvoedingskundige Veronique van Zeeland uit Zoetermeer.  “Kanker is een ziekte die diep ingrijpt op de gezondheid. Het is mooi om te kunnen werken met een methode die al jarenlang zijn kracht heeft bewezen.”

Kennismakingsgesprek gratis voor MMV-leden

De acht gestarte natuurvoedingskundigen bevinden zich CreilDelftLeidenRockanjeTilburgVlaardingenZoetermeer en Zwolle. De kosten vindt u op de websites van de natuurvoedingskundigen. In sommige gevallen is een vergoeding door de ziektekostenverzekering mogelijk. MMV leden krijgen korting bij een bezoek aan een van deze acht natuurvoedingskundigen. Infomeer naar de mogelijkheden!

In MMV-ledenblad Uitzicht dat op 16 juni verschijnt leest u meer over de natuurvoedingskundigen.

Op de foto staan de acht geslaagden: Louisette Blikkenhorst, Angela Cappellano, Betsy Gouman, Anke van Kol, Ingrid Kotte, Marga Kruize, Roelfien Wuestenenk-Nijkamp, Veronique van Zeeland. En de drie inhoudelijk begeleiders vanuit MMV: Hans Stoop, Henk Schram en Else Wannee.

 

Tekst: Rineke Wisman

Beeld: Elke Versluis

Reacties (3)

NFtK's picture

NFtK
16 June 2015

Waar kan ik meer informatie vinden over de MMV-opleiding?

Elly's picture

Elly
3 August 2015

Ik zou heel graag de MMV opleiding willen doen. Waar kan ik me aanmelden.

Janny9581's picture

Janny9581
27 January 2016

Ik zou ook graag meer info over de MMV opleiding willen hebben.