Onheilprofetie VS komt uit

Onheilprofetie VS komt uit
do, 05/10/2017 - 11:28
Door: jvklinken
0 reacties

De onheilsprofetie dat al die zwaarlijvigheid in de VS niet zonder gevolgen zal blijven, lijkt uit te komen. De jongste cijfers vertonen een verontrustende stijging van het aantal kankerpatiënten.

Obesitas wordt in verband gebracht met twaalf verschillende soorten kanker. Het aantal Amerikaanse patiënten dat één van die ziekten kreeg, is tussen 2005 en 2014 met zeven procent gestegen. 

Terwijl de gezondheidsautoriteiten er alles doen om de sterfte aan kanker terug te dringen, moeten ze het hoofd buigen voor de gevolgen van obesitas. Om die reden noemen de  autoriteiten de stijging een regelrechte bedreiging. Dat bericht persdienst Reuters

Twee op de drie Amerikanen zitten in risicogroep

Volgens overheidsinstellingen zijn in 2014 meer dan 630.000 mensen gediagnostiseerd met kanker als gevolg van overgewicht of obesitas. Tussen 2013 en 2014 hadden twee op de drie (!) Amerikanen overgewicht of obesitas, waardoor ze behoren tot de risicogroep. De Amerikaanse instelling die zich bezighoudt met de preventie van ziekte stelt dat veel Amerikanen niet weten dat overgewicht kanker tot gevolg kan hebben. 

Het aantal patiënten met kanker dat niet een gevolg is van de gewichtsproblematiek, daalde met 13 procent. 

Kans op kanker verkleinen door af te  vallen

"De trend die we zien is zorgwekkend", zegt een woordvoerder van het zogeheten US Centers for Disease Control and Prevention. "Er waren al veel redenen om te streven naar een gezond gewicht, daar kunnen we kanker nu aan toevoegen."

Ze benadrukt dat er nog steeds veel onderzoek wordt gedaan naar de relatie tussen obesitas en kanker en dat niet duidelijk is of afvallen na een diagnose zin heeft. Wel is duidelijk dat overgewicht de risico's op kanker vergroten en dat dit kan verkleinen door af te vallen. 

Het Nederlandse Centraal Bureau voor Statistiek bracht de obesitascijfers van Nederland in 2016 in kaart. Toen bleek dat 43,1 procent van de bevolking te zwaar is.

Beeld: itelevision.nl