Overgewicht? Geen probleem

Overgewicht? Geen probleem
do, 13/09/2018 - 11:14
Door: jvklinken
0 reacties

Overgewicht? Geen punt. Bijna de helft van de Nederlandse volwassenen is te zwaar maar ze kunnen daar niet mee zitten. Van de zwaarlijvigen is 65 procent tevreden met hun gewicht. 

Dat meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers. Voor mannen en vrouwen zijn de cijfers verschillend. Van de Nederlandse mannen is ruim de helft te zwaar en dertien procent obees. Zeven van de tien mannen zijn tevreden met hun gewicht. Van de mannen met overgewicht zijn dat er zes op de tien en van de obese mannen minder dan drie op de tien. Van de Nederlandse vrouwen is 45 procent te zwaar en 15 procent obees. Zes van de tien vrouwen zijn tevreden over hun gewicht. Dat cijfer daalt naar vier op de tien bij de vrouwen met matig overgewicht en naar minder dan twee op de tien bij vrouwen met obesitas.

Leidend bij het opstellen van de cijfers was de body mass index (BMI), waarbij een BMI van 25 tot 30 als matig overgewicht geldt en een BMI van boven de 30 als obees. Zelf je BMI bepalen is vrij eenvoudig. Helemaal zuiver is de berekening niet. Mensen met een overmatige spiermassa zullen een hoge BMI scoren maar ze hoeven zich daar lang niet zo ongerust over te maken als mensen met een hoge BMI als gevolg van vetmassa. 

Beeld: meds.wiki