Overtuigende recepten zonder vlees

Overtuigende recepten zonder vlees
do, 08/03/2018 - 13:10
Door: jvklinken
0 reacties

Voor de volgers van het Moermandieet is het de gewoonste zaak van de wereld: een maaltijd zonder vlees. Intussen zijn er ook velen die dat dieet niet volgen maar wel eten zonder vlees.

Helemaal in deze trend past de Nationale Week zonder Vlees die van 5 tot en met 11 maart plaats vindt. Allerlei instellingen en bedrijven spelen op deze week in. Negen grote supermarktketens prijzen met kortingsacties vlees- en visloze alternatieven aan. Verder zijn er presentaties op scholen en in bedrijfskantines terwijl een aantal pompstationketens heeft toegezegd meer vleesloze snacks aan te zullen bieden.

Zeven fameuze recepten

Vlees komt steeds meer in een kwade reuk te staan. Ecologisch is vlees eten een ramp maar ook voor ons lijf is het beter om het consumeren van vlees te staken dan wel sterk te minderen. Het wordt onder andere in verband gebracht met kanker. 

Vaak wordt gedacht dat het weglaten van vlees een minder smakelijke maaltijd oplevert. Menigeen vindt dat complete onzin. Wie nog niet is overtuigd, zou het deze week eens kunnen uitproberen. De Volkskrant publiceert voor deze gelegenheid een aantal fameuze vleesloze recepten die zelfs de meest geharnaste vleeseter aan het twijfelen zullen brengen. U vindt de recepten hier.

Beeld: devegetarischeslager.nl