Prijs voor vis zonder antibiotica

Prijs voor vis zonder antibiotica
do, 11/01/2018 - 19:41
Door: jvklinken
0 reacties

Yellowtail. Als je van vis houdt, van je NTTT-dokter vis mag en het beste met onze aardbol voor hebt, moet je die naam onthouden.

Yellowtail is de naam van de vis die bij Kingfish Zeeland in Colijnsplaat wordt gekweekt. De vis werd  uitgeroepen tot winnaar van de Horecava Innovation Award 2018. “Gekweekt op land, zonder antibiotica of chemicaliën”, tekende de jury aan. De yellowtail werd een smakelijk en verantwoord alternatief voor onder andere blauwvintonijn genoemd.

In gefilterd Oosterscheldewater

Tot nu toe had de wereld van de kweekvisserij een slechte naam, met name vanwege het gebruik van antibiotica. De yellowtail kingfish (Seriola Lalandi) is een straalvinnige roofvis die zo’n twee meter lang kan worden en die in het wild voorkomt in warme wateren als de Pacific. De yellowtail wordt nauwelijks bevist, maar wel veel gekweekt.

Kingfish Zeeland gebruikt groene stroom, er wordt nauwelijks gebruik gemaakt van leidingwater omdat de vissen zwemmen in gefilterd Oosterscheldewater en warmtewisselaars zorgen dat het inkomende zeewater wordt verwarmd. De vissen krijgen biologisch voedsel.

Beeld: de-bevelander.nl