Ralph Moorman: Het gaat vooral om wat je laat

Ralph Moorman: Het gaat vooral om wat je laat
ma, 17/10/2016 - 13:04
Door: jvklinken
0 reacties

Wat je eet, doet ertoe maar minstens zo belangrijk is wat je weglaat. Dat zegt voedingscoach Ralph Moorman in het blad LXRY dat hem samen met Ellemieke Vermolen, Wilfred Genee en ook nog even Gordon interviewt.

Op de vraag wat er bij hem niet in de keuken komt, zegt Moorman: Suiker, zuivel en gluten. “Ik ben me met name beter gaan voelen door dingen te schrappen. Niet door dingen toe te voegen. Broccoli is waarschijnlijk gezond voor je, maar als je het eet word je niet onmiddellijk fitter. Verkeerde voeding ontneemt meer energie dan dat goede voeding geeft. Als je iets eet wat je immuunsysteem niet optimaal verdraagt, dan gaat het energie zuipen.”

Grote verandering

Een andere deelnemer aan het gesprek is Wilfred Genee, behalve presentator van sportprogramma’s ijveraar voor een gezonder aanbod in voetbalkantines. Hij merkt dat er grote veranderen in de lucht hangen. “Jamie Oliver, die meegedaan heeft aan die kantineactie, zei: ‘Het gaat niet meer om de vraag of er een verandering gaat komen, het gaat alleen nog om het moment.’ De echte grote change komt eraan, maar daarvoor moet je ook de mensen bereiken die er nog niet mee bezig zijn. In principe kun je bij de gewone supermarkt prima groente en fruit krijgen. Als mensen de stap maken om daar wat meer puur en onbewerkt te halen, doen ze het al een stuk beter. “

YAM

Moorman vertelt dat de introductie van eigen brood onder het label YAM een groot succes is geworden. De YAM’en zijn volgens hem niet aan te slepen. Tot voor kort was het brood alleen bij de Jumbo verkrijgbaar maar intussen heeft ook Plus aangehaakt.

Lees meer.

Beeld: LXRY