Rineke Dijkinga: 'Weetjes over (h)eerlijk eten'

Rineke Dijkinga: 'Weetjes over (h)eerlijk eten'
vr, 07/11/2014 - 17:00
Door: jvklinken
0 reacties

Rineke Dijkinga, die in MMV-kringen bestel wel populair is  (en terecht), komt met een nieuw boek. Heetten haar eerdere twee boeken  "Weten van (h)eerlijk eten", het derde heeft als titel "Weetjes over (h)eerlijk eten".  Het is vanaf eind november verkrijgbaar. Een skala aan onderwerpen komt langs, van botontkalking tot anti-aging en van overgewicht tot hormoonverstorende stoffen.

Naslag

Het boek leent zich vooral als naslagwerk want het kent diverse lijstjes en tabellen. Daarnaast bevat het verkorte versies van een aantal bijlagen uit de boeken 'Weten van (h)eerlijk eten' deel 1 en 2: Glycemische lading, vetzuren, antioxidanten en suiker en andere zoetmiddelen. 

Honger
De belangrijkste reden om een derde het boek uit te brengen is volgens Dijkinga dat ze de afgelopen jaren duizenden enthousiaste mailtjes heeft gehad van mensen die zich zo veel beter zijn gaan voelen door eerlijk te eten. "Veel mensen blijven om meer informatie vragen. Graag stil ik die honger naar informatie met dit 'Weetjes-boek'. Het is dus een mooie aanvulling op de serie Weten van (h)eerlijk eten, waarvan inmiddels ook deel drie in de maak is."

Bomen en bos

Verder wil ze graag mensen  helpen die moedeloos worden van alle tegenstrijdige berichten over wat gezond is en wat niet. "Soms zie je door de bomen het bos niet meer, want er komen steeds meer boeken over gezondheid en gezonde voeding". In dit boek probeert ze een wegwijzer te bieden, zodat mensen betere keuzes kunnen maken. "Niet omdat ik meen de waarheid in pacht te hebben, maar gewoon door achtergronden van allerlei klachten en zowel positieve als negatieve kanten van voedingsstoffen te benoemen."