Schippers kan nu geuren met gezonde voeding

Schippers kan nu geuren met gezonde voeding
vr, 15/02/2019 - 12:23
Door: jvklinken
0 reacties

De nieuwe president van DSM Nederland, oud-minister Edith Schippers, kan binnenkort in haar nieuwe rol als topvrouw geuren  met gezonde voeding, of wat daarvoor door gaat. 

DSM, met hoofdkantoor in Heerlen, zag in 2018 de omzet met zes procent stijgen naar 9,2 miljard euro.  De omzet van DSM wordt voor 70 procent gegenereerd met gezonde voeding, vitamines en ingrediënten.

'Ook in moeilijke tijden nemen mensen een gezond bord muesli' 

De wereldbevolking wil gezonder leven, lichtte DSM-topman Feike Sijbesma toe. “Die trends zetten door. DSM is op het gebied van gezonde voeding stevig gepositioneerd. Ook in moeilijke tijden nemen mensen een gezond bord muesli bij het ontbijt en blijven ze lunchen en dineren. Goed voor onze business.”

Edith Schippers wilde als minister van Volksgezondheid niets weten van alternatieve geneeskunde. Juist die beweging hamert al sinds jaar en dag op het belang van gezonde voeding en heeft daarmee de weg geplaveid voor een maatschappijbrede doorbraak. In tegenstelling tot de huidige staatssecretaris Paul Blokhuis zag Schippers ook op het gebied van preventie geen leidende rol voor de overheid weggelegd. Bij preventiegeneeskunde staan gezonde voeding en vitaminen hoog op de  agenda.

Zo mogelijk nog dit jaar nieuwe zoetstof

DSM is wereldwijd actief op het gebied van gezondheid, voeding en innovatieve materialen. Een  van de grote innovatieprojecten van het concern heeft betrekking op stevia. Samen met de Amerikaanse voedselreus Cargill brengt DSM zo mogelijk dit jaar nog een nieuwe zoetstof , avansya,op de markt. Het gaat om stevia maar dan zonder dropachtige bijsmaak. Dat kan door stevia te laten fermenteren, ontdekte DSM. 

Beeld: frontpage.fok.nl