Slank worden dankzij vegetarisch dieet

Slank worden dankzij vegetarisch dieet
do, 09/07/2015 - 16:29
Door: jvklinken
0 reacties

Het volgen van een plantaardig dieet, zoals de Moermanvoedingswijze, is een effectieve manier  om af  te vallen. Een veganistisch dieet zet de meeste zoden aan de dijk maar met een vegetarisch dieet zich je toch ook goed.

Geen zuivel en eieren

Dat meldt de Britse krant The Guardian naar aanleiding van nieuw onderzoek. Voor een vegetarisch dieet geldt: vlees noch vis, maar wel zuivelproducten en eieren. Veganisten gaan verder. Zij eten geen enkel product van dierlijke oorsprong. 
Zeven kilo

Een groep Taiwanese en Amerikaanse onderzoekers wilde weten of een plantaardig menu geschikt is om mensen van hun overtollige kilo's af te helpen.
Uit de analyse kwamen duidelijke verschillen naar boven. Vooral het veganistische dieet zet zoden aan de dijk. Tijdens een periode van 18 weken verloren veganisten 2,52 kilo meer dan niet-vegetarische lijners.

Mensen die vegetarisch eten, zagen de weegschaal in 4,5 maand bijna 1,5 kilo minder aangeven. 

Rijkdom aan vezels
Een van de onderzoekers, de Taiwanees Ru-Yi Huang, denkt dat het succes van plantaardige diëten zit in hun rijkdom aan vezels. Vegetarische en veganistische menu's bevatten naast meer groente en fruit, ook meer vezelrijke volkoren producten. Vezels zorgen voor een trage lediging van de maag en daarom voor een langer gevoel van verzadiging en uitstel van honger.

In de praktijk leiden vegetarisch diëten tot verminderde risico’s van diabetes type 2, hart- en vaatziekten, kanker en andere chronische ziekten.