Super stuk goedkoper dan natuurwinkel

Super stuk goedkoper dan natuurwinkel
do, 07/07/2016 - 11:26
Door: jvklinken
0 reacties

Natuurvoedingswinkels hebben het zwaar in de concurrentiestrijd met de reguliere supermarkt. Biologische producten zijn in een reguliere supermarkt tot 36 procent voordeliger.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond. Van de supermarten is Dirk voor biologische producten het goedkoopst, op de voet gevolgd door Deka, Hoogvliet en Jumbo.

De supermarkten doen er alles aan om met biologische producten sterk te scoren. Het aanbod biologische producten is intussen gestegen tot soms wel 1400. De minste keuze is er bij Deka, Emté en Spar met 300 tot 350 producten. Volgens de Consumentbond hoort ook Dirk in dit rijtje van ketens met het minst aantal biologische producten thuis, maar daar dient wel bij aangetekend te worden dat deze super onlangs het assortiment heeft uitgebreid.

Prijspeiling

De Consumentenbond peilde de prijzen van 150 vergelijkbare producten bij acht supermarkten: AH, Jumbo, Plus, Dekamarkt, Dirk, Emté, Hoogvliet en Spar en vier biologische winkels: Ekoplaza, Estafette, Natuurwinkel en Marqt. Aldi, Lidl en Coop zijn vanwege het (nog) beperkte assortiment niet meegenomen in de vergelijking.

Verschillen

Hetzelfde mandje met biologische boodschappen als kipfilet, melk, koffie, appelsap en spaghetti kost bij Dirk € 26,60 en bij Albert Heijn € 29,68. Bij de biologische supermarkt Ekoplaza is de klant € 33,45 kwijt en bij de biologische eetwinkel Estafette € 38,40.

Eerlijk

Estafette zegt in een reactie aan de Consumentenbond ook kwaliteit, smaak, manier van produceren en een eerlijke beloning voor de boer belangrijk te vinden. Volgens Ekoplaza is hun biologische aanbod niet te vergelijken met dat uit de reguliere supermarkt, omdat veel producten een andere samenstelling hebben.

Beeld: biojournaal.nl