Supplement helpt in strijd tegen kilo's

Supplement helpt in strijd tegen kilo's
di, 10/10/2017 - 12:30
Door: jvklinken
0 reacties

Groene thee, capsaïcine en gember helpen  in de  strijd tegen overtollige kilo’s. Bij een studie in Iran verloren vrouwen in acht weken 1,8 kilo.

Aan de studie namen vijftig vrouwen met overgewicht deel. Ze kregen een supplement dan wel een placebo. Het supplement verminderde naast lichaamsgewicht en BMI ook serum-insuline en insulineresistentie. Verder gingen de niveaus van het antioxidant glutathion in het bloed omhoog.

Stoffen verhogen verbranding van energie

Het supplement dat de ene groep vrouwen kreeg, bevatte 125 mg groene thee, 25 mg capsaïcine en 50 mg gemberextract. De deelnemers moesten het supplement tweemaal per dag innemen. Capsaïcine komt van nature voor in paprikasoorten, vooral hete rode of chilipeper.

Cafeïne uit groene thee en capsaïcine verhogen de verbranding van energie, elk op hun manier. Gember verbetert mogelijk glucosebeheersing bij patiënten met diabetes type 2.

Enkele factoren werden niet beïnvloed door het supplement, zoals nuchtere glucosespiegel, cholesterolniveau en TAC-waarde (een antioxidant-maat), zo meldt het Platform voor voedingsgeneeskunde.

beeld: commons.wikimedia.org