Supplement helpt tegen stress

Supplement helpt tegen stress
vr, 15/09/2017 - 12:10
Door: jvklinken
0 reacties

Stress is funest voor onze gezondheid. Het kan leiden tot hartproblemen en -naar het zich laat aanzien- zelfs kanker. Ook voor onze nachtrust is stress niet best. Onderzoekers zijn nu een middel op het spoor dat verlichting geeft.

Wetenschappers van het Japanse slaapinstituut ontdekten dat een actieve component in suikerriet en andere natuurproducten stress kan beheersen en helpt om goed te slapen, meldt  Leefbewust.

Slaappillen onderdrukken de onrust kunstmatig

Velen zijn met de vicieuze cirkel bekend: door stress ontstaat slaapgebrek en slaapgebrek veroorzaakt stress. Slaappillen zoals het populaire  oxazepam doorbreken die cirkel maar onderdrukken de onrust slechts kunstmatig en bovendien zijn ze berucht vanwege hun bijwerkingen. Slaapgebrek kan vergaande gevolgen hebben voor onze gezondheid. Depressie en angststoornissen zijn bekende voorbeelden   van aandoeningen die veroorzaakt kunnen worden door stress.

Een onderzoeksteam van het International Institute for Integrative Sleep Medicine (WPI-IIIS) in  het Japanse Tsukuba ontdekten dat octacosanol stress vermindert en stress-gerelateerde slaapproblemen herstelt.

Octacosanol zit overvloedig in dagelijkse voedingsproducten

Octacosanol is overvloedig aanwezig in verschillende dagelijkse voedingsproducten, zoals suikerriet (dun wit laagje op de oppervlakte), rijstvezels, tarwekiemolie en bijenwas, etc. Het onbewerkte concentraat is policosanol, met octacosanol als hoofdbestanddeel. Policosanol en octacosanol worden al gebruikt voor verschillende andere medische aandoeningen. Beide zijn als supplement in de handel.

Bij deze studie gingen de wetenschappers verder en onderzochten het effect van octacosanol op de slaapregulatie door orale toediening bij licht gestresste muizen. De muizen vertoonden een normale slaap, die eerder verstoord werd door stress.

Daarom stellen de onderzoekers dat octacosanol de stress bij muizen matigt en de door stress aangetaste slaap herstelt naar normaal. De uitkomsten lieten duidelijk zien dat octacosanol het vermogen heeft om stress te verminderen en slaap te bevorderen.

Octacosanol als therapie kan als veilig beschouwd worden voor menselijk gebruik, omdat het een op voeding gebaseerde samenstelling heeft.

Beeld: quora.com