Topkoks promoten gezond én lekker koken

Topkoks promoten gezond én lekker koken
wo, 09/05/2018 - 12:27
Door: jvklinken
0 reacties

Arts Tamara de Weijer, geflankeerd door de topkoks Jan Dekker (r) en Rudolph van Veen

Een platform  op internet dat een gezonder en vitaler leven promoot en Nederland binnen drie jaar gezonder wil maken. Het was er nog niet, sinds deze week wel. FoodFirst Network heet het en het is voorlopig nog gratis.

Kopstukken die aan dit initiatief een gezicht moeten geven, zijn de topkoks Jan Dekker en Rudolph van Veen. Via de zenders Life & Cooking en 24Kitchen slaagden zij er al in een breed publiek te interesseren voor de combinatie gezond én lekker koken. . 

Ze mikken nu nog een treetje hoger. Van Veen en Dekker lanceren FoodFirst Network. Deze maand is het nog gratis, daarna kunnen abonnees voor €4,99 per maand  24 uur per dag onder begeleiding werken aan een gezondere levensstijl. Met lekkere en gezonde recepten op maat, kookvideo's en expertadviezen over voeding, beweging, slaap, allergieën en ontspanning, gebaseerd op individuele profielen. Iedere abonnee krijgt  die informatie te zien die bij hem of haar past.

Van pil naar smaakpa-pil

Het gaat er de initiatiefnemers om de focus te verleggen van symptoombestrijding (medicijngebruik) naar preventie (leefstijl). “We willen members de tools aanreiken voor een gezonde levensstijl waarin gezonde voeding op de eerste plaats komt. Food First”, aldus Van Veen.

Hoogleraren Jaap Seidell en Hanno Pijl ondersteunen het initiatief, evenals Tamara de Weijer van Arts en Voeding. Aan het platform werkt een keur aan experts mee zoals koks, (huis)artsen, voedingsdeskundigen, diëtisten, psychologen, gezondheidswetenschappers en fitness- en yogatrainers. Alles vanuit de boodschap: "een gezonde leefstijl is je beste medicijn!" Of, in de woorden van Jan Dekker: "we moeten in Nederland van pil naar ‘smaak-pa-pil'".