Toptrainer doet pizza in de ban

Toptrainer doet pizza in de ban
wo, 03/08/2016 - 12:09
Door: jvklinken
0 reacties

Gezonde voeding telt. Toptrainer Pep Guardiola is daar volledig van doordrongen en heeft om die reden de pizza in de ban gedaan.

Guardiola behoort tot de vijf beste voetbaltrainers ter wereld en is er al jaren van overtuigd dat zijn spelers alleen topprestaties kunnen leveren als hun voeding met zorg is geselecteerd. Al in de tijd dat hij trainer was bij  de Spaanse club Barcelona liet hij voedseldeskundigen speciale diëten voor zijn spelers opstellen.

Overgewicht

Ook bij zijn nieuwe club Manchester City moeten de spelers eraan geloven. De pizza heeft Guardiola meteen in de ban gedaan, meldt de Britse krant The Guardian. Om zeker te stellen dat Manchester City fit aan het nieuwe seizoen begint, heeft de trainer nog een maatregel getroffen: spelers met een beetje overgewicht mogen niet meetrainen met het eerste elftal. 

Ook op amateurniveau is gezonde voeding in toenemende mate een item. Dat is te danken aan tv-presentator Wilfred Genee  die veel succes heeft met zijn landelijke actie "Vullen of voeden".

Beeld: checkgoal.com