Voeding die tegen je zegt: het is genoeg

Voeding die tegen je zegt: het is genoeg
vr, 20/04/2018 - 17:32
Door: jvklinken
0 reacties

Voeding die tegen je zegt dat je genoeg gegeten hebt. Het lijkt te mooi om waar te zijn. Toch bestaat die voeding en wetenschappers hebben zelfs enkele tientallen voedingsmiddelen in kaart gebracht.

Deze voeding, zoals kip, makreel en pinda kun je het beste maar aan je dieet toevoegen, zeker als je de strijd tegen de overtollige kilo's wilt aangaan. Je zult dan minder snel geneigd zijn om tussendoor te snacken, stelt Medisch Dossier. Andere voedingsmiddelen vullen onze maag net zo goed, maar de hersenen krijgen dan niet dit signaal door. Dan zullen we ons sneller weer hongerig voelen, aldus onderzoekers van de Universiteit van Warwick.

Hoofdonderzoeker Nicholas Dale ontdekte de zogeheten tanycyten en de rol die ze spelen in onze spijsvertering. De tanycyten, die zich in het centrale deel van de hersenen bevinden, nemen signalen waar van de aminozuren die vrijkomen wanneer we eten. Dale verwacht dat hiermee grote vooruitgang is geboekt in het ontwikkelen van nieuwe manieren om mensen te helpen hun gewicht onder controle te houden. In plaats van minder te eten, hoeven we alleen maar meer voedsel te eten dat rijk is aan de aminozuren die signalen doorgeven aan de tanycyten.
Ziehier 21 voedingsmiddelen die een verzadigd gevoel geven.

 1. Ansjovis
 2. Abrikozen
 3. Linzen
 4. Varkensschouder
 5. Dadels
 6. Pruimen
 7. Tonijn
 8. Aubergines
 9. Kip
 10. Krab
 11. Makreel
 12. Pinda’s
 13. Pistaches
 14. Vijgen
 15. Sesamzaak
 16. Zoete aardappelen
 17. Tahini
 18. Parmezaan
 19. Walnoten
 20. Amandelen
 21. Avocado’s

Beeld: quara.com