Voeding Leeft groeit als kool

Voeding Leeft groeit als kool
vr, 09/06/2017 - 18:40
Door: jvklinken
0 reacties

De beweging Voeding Leeft groeit als kool. Het aantal medewerkers is intussen gegroeid naar 30. Ook het aantal leefstijlprogramma’s dat de beweging ontwikkelt, breidt zich steeds verder uit.

Voeding Leeft wil de kennis over voeding in relatie tot gezondheid vergroten. Zorgverzekeraar VGZ onderkent het belang daarvan en heeft een contract met Voeding Leeft afgesloten. Mede daardoor kon het aantal medewerkers stormachtig groeien.

Ziekte van Crohn

Veel media-aandacht kreeg het project “Keer Diabetes2 Om”. Voeding Leeft toonde aan dat zelfs diabetici die dagelijks insuline spuiten, daarvan in korte tijd kunnen worden afgeholpen door het dieet drastisch om te gooien en meer te bewegen.

Na de pilots met Reuma en MS gaat Voeding Leeft bij een nieuwe ziekte onderzoeken wat de relatie is tussen voeding en de ziekteactiviteit en kwaliteit van leven. Samen met de MLD Stichting en het Leids Universitair Medisch Centrum begeleidt een team van Voeding Leeft experts 200 patiënten met de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa naar een andere leefstijl.

Gedurende drie maanden gaan de deelnemers aan de slag en gaan zij ervaren wat onbewerkte voeding, beweging en ontspanning met hen doet. Vanaf september 2017 start de werving samen met de patiëntenvereniging CCUVN en het LUMC. Een team van medische experts is betrokken bij het ontwerp van dit project.

MS-patiënten

In mei 2016 begonnen 250 mensen met MS met het Eet Anders Experiment. Binnen een dag waren de inschrijvingen vol. De reacties waren overweldigend: deelnemers waren dankbaar dat ze mee mochten doen en de meeste mensen ervoeren een effect in energieniveau, spijsvertering, slaap en concentratie.

Vanaf januari 2017 is Keer Diabetes2 Om, in samenwerking met VGZ, gestart met nieuwe groepsprogramma’s. In totaal zijn er al 300 deelnemers ingeschreven. Het doel van Keer Diabetes2 Om is het keren van de aandoening met voeding, bewegen en ontspanning op maat. Minder of geen medicatie meer nodig hebben blijkt mogelijk. 
 

Leefstijl als Medicijn in NRC

Op 19 april stond Voeding Leeft met een opiniestuk op NRClive.nl. Het stuk werd in korte tijd het best gelezen stuk ooit op NRC Live waarna de redactie van NRC Next en het NRC Handelsblad besloten om het ook prominent in de krant te plaatsen met een grote aankondiging op hun voorpagina’s. Het artikel heeft enorm veel positieve ontwikkeling te weeg gebracht. Klik hier voor het artikel.

Samen met Erasmus MV

Op 16 juni vindt het 6e Arts en Voeding congres plaats in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam. Het Arts en Voeding congres, een initiatief van Voeding Leeft, is uitgegroeid tot het grootste landelijk podium voor artsen over voeding. Dit jaar wordt het congres georganiseerd samen met Erasmus MC, vereniging Arts en Voeding en gemeente Rotterdam. 

Nog geen lid van MMV? WIE NU LID WORDT, KRIJGT €9,95 KORTING OP HET MMV-KOOKBOEK SNEL & GEZOND. Ook ontvangt u als lid 10 keer per jaar ons magazine Uitzicht. Meld u hier aan! Het kookboek bestellen kan hier.

WILT U OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN NIEUWE ONTWIKKELINGEN OP HET GEBIED VAN voeding en gezondheid, MELD U DAN AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF.