Vraag naar wietolie blijft toenemen

Vraag naar wietolie blijft toenemen
di, 06/03/2018 - 12:04
Door: jvklinken
0 reacties

De vraag naar wietolie blijft toenemen. Steeds meer mensen ontdekken de medicinale werking ervan.

Gebruikers melden verlichting van hun klachten, uiteenlopend van migraine tot MS en van depressie tot kanker. Ook zou het de pijn bestrijden en de kwaliteit van leven voor doodzieke patiënten enorm verbeteren. Helaas valt het niet onder de zorgverzekering zodat patiënten het zelf moeten betalen.

Vooral chronische aandoeningen

Gemeenten, huisartsen en politici roepen de overheid op tot versoepeling van de regels. Wiet moet uit het schimmige gebied waarin het zich nu bevindt. Alleen de verkoop van medicinale wiet door de apotheek Transvaal in Den Haag is gelegaliseerd. Maar daarover wordt geklaagd dat het niet zo sterk is als bijvoorbeeld de mediwiet van de stichting Suver Nuver.  

Rinus Beintema van Suver Nuver ziet dat steeds meer mensen behoefte hebben aan wietolie. Het gaat vooral om mensen met chronische aandoeningen of bijvoorbeeld om uitbehandelde kankerpatiënten die heel veel baat bij de heilzame werking van wietolie. “Dus niet om mensen die het voor de lol gebruiken, maar voor wie het echt bittere noodzaak is.”

Korting voor mensen met krappe beurs

Reden voor Beintema om de Cannabis Social Club op te richten. Een plek waar mensen terecht kunnen voor wietolie en informatie over het product.  Inmiddels is er in negen steden zo’n club opgericht en krijgen 8000 gebruikers hun olie via deze route.

Beintema benadrukt dat hij geen commercieel belang heeft bij deze stichtingen. ”Wij hebben geen winstoogmerk, maar zijn puur opgericht om deze mensen in hun behoefte te voorzien. Als mensen een krappe beurs hebben kunnen ze tegen een gereduceerd tarief de olie krijgen.”

Eén van de vaste bezoekers van deze Cannabis Social Club is Gerlof de Leeuw. Hij gebruikt al jaren wietolie. Door een ongeluk werd hij gekweld door vreselijke pijn. Niets hielp, tot hij de olie ontdekte. "Na mijn ongeluk heb ik 2,5 jaar moeten revalideren, maar de vreselijke pijn bleef. Ik heb alles uitgeprobeerd, ook morfine, niks hielp. De revalidatiearts wees me op het bestaan van de wietolie. Dat werkte meteen. Ik kan weer wandelen met de hond en weer werken in de tuin. Wietolie was echt mijn redding."

Beeld: mediwietsite.nl

Gerelateerde artikelen in Uitzicht