Weinigen eten voldoende groente

Weinigen eten voldoende groente
ma, 03/07/2017 - 11:44
Door: jvklinken
0 reacties

We eten met z’n allen nog steeds te weinig groenten en fruit. Slechts 15 procent van de volwassenen komt aan de aanbevolen hoeveelheid.

Het rijksinstituut RIVM zocht uit hoeveel groenten en fruit we aten en dronken in de periode 2012-2014. Vervolgens is dat vergeleken met de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad uit 2015.

250 gram groenten

Slechts 15 procent van de volwassenen at de aanbevolen hoeveelheid groente. Eenzelfde percentage haalde de richtlijn voor fruit.

Op basis van de richtlijnen van de Gezondheidsraad beveelt het Voedingscentrum aan om dagelijks 250 gram groenten en twee stuks fruit te eten.

Eens in de drie weken peulvruchten

Nederlanders blijken zich nauwelijks bewust te zijn van de gezondheidsvoordelen van het eten van groenten en fruit. Zo staan peulvruchten slechts eens in de drie weken op het menu in plaats van wekelijks.

Bij brood nemen meer Nederlanders de goede afslag. Bijna de helft van de volwassenen eet conform de aanbeveling minstens 90 gram bruine en volkoren graanproducten per dag. Ongeveer een op de vijftien volwassenen eet de aanbevolen hoeveelheid noten.

Suikerhoudende dranken

Suikerhoudende dranken (inclusief vruchtensappen) oefenen een magische aantrekkingskracht uit. Bijna iedereen neemt gemiddeld twee kleine glazen per dag of meer tot zich. De Gezondheidsraad adviseert om frisdrank en vruchtensappen zo veel mogelijk te laten staan.

Beeld: wikihow.com

 

Gerelateerde artikelen in Uitzicht