Aspergesoep

Aspergesoep

4 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT

Bereiding

  1. Snijd de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd de koppen van de asperges en houd deze apart. Snijd de rest in stukken.
  2. Kook de aspergestukken in water met wat zout voor 3 minuten en giet deze daarna af.
  3. Kook ondertussen de aspergekoppen in 2 minuten beetgaar.
  4. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit.
  5. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pitten en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
  6. Doe het rasp en sap samen met de aspergestukjes, de avocado, muntblaadjes en biogarde in de blender en voeg hier 200 ml water aan toe.
  7. Mix in de blender tot een egale soep en verdeel over 4 borden en garneer met de aspergekoppen.
0

Ingrediënten

500 gr groene asperges
2 limoenen (schoongeboend)
150 g biogarde
15 gr verse munt
2 avocado's
200 ml water

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend