Basis groentebouillon

Basis groentebouillon

4 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT
SoepVoorgerecht

Bereiding

  1. Snijd de groenten (venkel, wortelen, knolselderij) in grove stukken. Alleen de schone schillen en harde delen gebruiken voor het trekken van de bouillon.
  2. Breng alle ingrediënten bij elkaar in een pan aan de kook en laat het op laag vuur ca. 3 kwartier trekken.
  3. Haal vervolgens de groenten uit de pan, bijvoorbeeld met een schuimspaan of via een zeef.
  4. De bouillon is nu klaar. U kunt deze bouillon als drank gebruiken of als basis voor een soep.
0

Ingredienten

1 liter water
1 prei
halve venkelknol
2 grote wortelen
2 bosuitjes
stuk knolselderij
takjes verse peterselie, selderij, rozemarijn, tijm, bieslook, laurier
1/2 eetlepel groentebouillonpoeder

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend