Bieten-ovenschotel met ui en kaas

Bereiding
- Kook de bieten gaar in ongeveer 30 minuten. Laat ze in koud water iets afkoelen. Pel ze en snijd ze in blokjes.
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
- Doe de bietjes in een ovenschaal en strooi er de tijm, komijn en het zout overheen.
- Hak de hazelnoten grof en rooster ze even kort in een droge koekenpan. Verdeel ze over de bietjes.
- Schil de uien en snijd ze in stukjes. Verwarm dan de olijfolie in de koekenpan en fruit de uien kort, ca. 1 minuut. Laat de uistukjes niet te zacht worden.
- Verdeel het uimengsel over de bietjes. Bedek de schotel met de geitenkaas.
- Schuif de ovenschaal in de oven en laat de geitenkaas smelten maar zeker niet bruin worden.
0
Ingrediënten
700 gram rauwe bieten1 eetlepel tijm
1 theelepel komijn
paar snufjes Keltisch zeezout
50 gram gepelde hazelnoten
2 flinke uien
2 eetlepels extra vierge olijfolie
150 gram geraspte geitenkaas
WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor
✔
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend