Bieten-ovenschotel met ui en kaas

Bieten-ovenschotel met ui en kaas

2 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kook de bieten gaar in ongeveer 30 minuten. Laat ze in koud water iets afkoelen. Pel ze en snijd ze in blokjes.
  2. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  3. Doe de bietjes in een ovenschaal en strooi er de tijm, komijn en het zout overheen.
  4. Hak de hazelnoten grof en rooster ze even kort in een droge koekenpan. Verdeel ze over de bietjes.
  5. Schil de uien en snijd ze in stukjes. Verwarm dan de olijfolie in de koekenpan en fruit de uien kort, ca. 1 minuut. Laat de uistukjes niet te zacht worden.
  6. Verdeel het uimengsel over de bietjes. Bedek de schotel met de geitenkaas.
  7. Schuif de ovenschaal in de oven en laat de geitenkaas smelten maar zeker niet bruin worden.
0

Ingredienten

700 gram rauwe bieten
1 eetlepel tijm
1 theelepel komijn
paar snufjes Keltisch zeezout
50 gram gepelde hazelnoten
2 flinke uien
2 eetlepels extra vierge olijfolie
150 gram geraspte geitenkaas

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend