Boerenkoolsalade

Boerenkoolsalade

2 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160C.
  2. Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes.
  3. Hak de knoflook pijn en meng met 1 eetlepel olijfolie, chilipoeder en een snufje zout.
  4. Meng met de blokjes pompoen en verdeel over een bakplaat. Bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Meng voor de dressing de overige eetlepels olijfolie met het citroensap, de honing en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel de boerenkool over twee borden, verdeel hier de pompoenblokjes, granaatappelpitjes, walnoten en dressing overheen.
0
Tip: Je kunt de boerenkool ook eerst even kort koken.

Ingrediënten

200 gr boerenkool
½ flespompoen
100 gr granaatappelpitjes
40 gr walnoten
3 el olijfolie
1 el citroensap
1 tl honing
1 tl mosterd
1 teentje knoflook
chilipoeder

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend