Boerenkoolstamppot

Boerenkoolstamppot
2 personen
Bereiding
- Schil de aardappels en snijd in blokjes.
- Leg de aardappels in een laagje water in de pan en leg hier de boerenkool op.
- Kook de aardappelen en boerenkool in 20 minuten gaar.
- Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen, de puntpaprika in dunne reepjes en de halve rode peper in dunne ringetjes.
- Smoor de ui, paprika en rode peper in het klontje boter op laag vuur in een koekenpan.
- Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp met een stamper tot een smeuïge stamppot.
- Roer de gesmoorde rode ui, paprika en rode peper door de stamppot. Breng op smaak met wat peper en zout.
0
Ingrediënten
2 middelgrote zoete aardappels200 gr boerenkool
1 rode ui
1 puntpaprika
½ rode peper
klontje boter
WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor
✔
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend