Boerenkoolstamppot

Boerenkoolstamppot

2 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT

Bereiding

  • Schil de aardappels en snijd in blokjes.
  • Leg de aardappels in een laagje water in de pan en leg hier de boerenkool op.
  • Kook de aardappelen en boerenkool in 20 minuten gaar.
  • Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen, de puntpaprika in dunne reepjes en de halve rode peper in dunne ringetjes.
  • Smoor de ui, paprika en rode peper in het klontje boter op laag vuur in een koekenpan.
  • Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp met een stamper tot een smeuïge stamppot.
  • Roer de gesmoorde rode ui, paprika en rode peper door de stamppot. Breng op smaak met wat peper en zout.
0
Tip: Ook lekker met wat zachte geitenkaas.

Ingrediënten

2 middelgrote zoete aardappels
200 gr boerenkool
1 rode ui
1 puntpaprika
½ rode peper
klontje boter

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend