Budwigpapje

Budwigpapje

1 persoon

Klassiek Moermandieet
NTTT
Ontbijt

Bereiding

  1. Pers het sap uit van een halve citroen.
  2. Snijd of rasp het fruit dat u wilt gebruiken.
  3. Maal de zonnebloempitten fijn in een blender of (schone) koffiemolen.
  4. Snijd de banaan, indien u die gebruikt, in kleine blokjes. Fijnprakken mag ook.
  5. Doe de kwark in een grote dessertschaal en meng de lijnzaadolie met de kwark.
  6. Voeg daarna de eidooier toe, het sap van de citroen en de honing of banaan.
  7. Roer het goed door elkaar heen.
  8. Doe nu alle overige ingrediënten in de schaal en roer het opnieuw door elkaar.
  9. Direct opeten, dus niet in de koelkast laten staan voor later.

Als alternatief voor het budwigpapje is het Moermanpapje ontwikkeld.

2+

Ingrediënten

5 dessertlepels biogarde kwark
1 dessertlepel lijnzaadolie
1 eidooier
1 theelepel honing of halve rijpe banaan
sap van een halve citroen
2 dessertlepels havermoutvlokken 1)
2 dessertlepels gemalen zonnebloempitten 2)
ca. 200 gram gesneden of geraspt vers fruit

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend