Courgettespaghetti met peer en walnoot

Courgettespaghetti met peer en walnoot

4 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT
HoofdgerechtLunchSalade

Bereiding

  • snijd de courgette in stukken van ongeveer 7 tot 10 cm lang
  • draai er met een spirooli of juliennesnijder lange spaghettiachtige slierten van
  • maak een dressing van de olijfolie, balsamico azijn, shoyu, appelazijn, oreganoblaadjes, zout en peper
  • drapeer op elk bord een torentje courgette-spaghetti
  • strooi er wat blokjes peer en walnoten overheen
  • giet een beetje dressing over elk torentje en sprenkel wat dressing rondom
  • verdeel eventueel nog wat gehakte dulse en wat extra blaadjes oregano over het gerecht

Dit recept is ontleend aan het boek Lekker Raw van Sandra de Vos.

0

Ingrediënten

Ingredienten (4 personen)
2 courgettes

2 el extra virgine olijfolie

1 el (witte) balsamicoazijn

1 el shoyu

1 el appelazijn

1 el verse oreganoblaadjes, grof gehakt

snufje Himalayazout

snufje zwarte peper

2 peren, geschild en in blokjes

handje walnoten, grof gehakt

eventueel extra: 1 blaadje dulse, gehakt

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend