Courgettespaghetti met peer en walnoot

Courgettespaghetti met peer en walnoot

4 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT
HoofdgerechtLunchSalade

Bereiding

  • snijd de courgette in stukken van ongeveer 7 tot 10 cm lang
  • draai er met een spirooli of juliennesnijder lange spaghettiachtige slierten van
  • maak een dressing van de olijfolie, balsamico azijn, shoyu, appelazijn, oreganoblaadjes, zout en peper
  • drapeer op elk bord een torentje courgette-spaghetti
  • strooi er wat blokjes peer en walnoten overheen
  • giet een beetje dressing over elk torentje en sprenkel wat dressing rondom
  • verdeel eventueel nog wat gehakte dulse en wat extra blaadjes oregano over het gerecht

Dit recept is ontleend aan het boek Lekker Raw van Sandra de Vos.

Ingrediënten

Ingredienten (4 personen)
2 courgettes

2 el extra virgine olijfolie

1 el (witte) balsamicoazijn

1 el shoyu

1 el appelazijn

1 el verse oreganoblaadjes, grof gehakt

snufje Himalayazout

snufje zwarte peper

2 peren, geschild en in blokjes

handje walnoten, grof gehakt

eventueel extra: 1 blaadje dulse, gehakt

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend