Kimchi

Kimchi
2 personen
Klassiek Moermandieet
Bereiding
- Snijd de kool in kwarten en verwijder de harde kern.
- Halveer de kwarten in de lengte en snijd die stukken in vieren.
- Doe in een ruime kom.
- Breng ondertussen het water aan de kook en voeg het zout toe.
- Laat het 1 minuut koken tot het zout is opgelost.
- Schenk het hete zoute water over de kool en laat het geheel 30 minuten staan.
- Schep af en toe om. Giet af en spoel met koud stromend water en laat goed uitlekken.
- Doe de knoflook samen met de gember in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde massa.
- Voeg de paprikapoeder en chilipoeder toe en meng het tot een dikke marinade. Meng de marinade door de kool tot alle kool bedekt is.
- Schep de kimchi in een afsluitbare bak of weckpot en laat minimaal 3 uur in de koelkast marineren.
0
Ingrediënten
1/2 Chinese kool1200 ml kraanwater
50 g zout
5 tenen knoflook
5 cm verse gember
25 ml limoensap
3 el tamari
3 el paprikapoeder
2 el gemalen chilipeper
WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor
✔
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend