Kimchi

Kimchi

2 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT

Bereiding

  1. Snijd de kool in kwarten en verwijder de harde kern.
  2. Halveer de kwarten in de lengte en snijd die stukken in vieren.
  3. Doe in een ruime kom.
  4. Breng ondertussen het water aan de kook en voeg het zout toe.
  5. Laat het 1 minuut koken tot het zout is opgelost.
  6. Schenk het hete zoute water over de kool en laat het geheel 30 minuten staan.
  7. Schep af en toe om. Giet af en spoel met koud stromend water en laat goed uitlekken.
  8. Doe de knoflook samen met de gember in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde massa.
  9. Voeg de paprikapoeder en chilipoeder toe en meng het tot een dikke marinade. Meng de marinade door de kool tot alle kool bedekt is.
  10. Schep de kimchi in een afsluitbare bak of weckpot en laat minimaal 3 uur in de koelkast marineren.
0
Tamari (soja) is binnen Moerman niet toegestaan.

Ingrediënten

1/2 Chinese kool
1200 ml kraanwater
50 g zout
5 tenen knoflook
5 cm verse gember
25 ml limoensap
3 el tamari
3 el paprikapoeder
2 el gemalen chilipeper

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend