Ontbijtsmoothie appel-citroen

Ontbijtsmoothie appel-citroen

2 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT
NagerechtOntbijt

Bereiding

  1. Was de appels en verwijder het klokhuis, steeltjes, kroontjes en eventuele beurse plekken. Snijd ze in stukken.
  2. Pers de citroenen uit en vang het sap op.
  3. Doe appels, citroensap, abrikozen, lijnzaadolie, gember, kaneel en honing in een blender.
  4. Blend dit een aantal keer totdat het fijn van structuur is.
  5. Proef en voeg naar smaak kaneel toe.
  6. Drink de smoothie gelijk op, want door het bewaren gaan veel nuttige stoffen verloren.

U kunt een paar eetlepels appel-citroensmoothie ook op wat biogarde kwark of  biogarde yoghurt leggen. Zo maakt u een feestelijk dessert. Vul eventueel bij met wat vers rood fruit.

0

Ingredienten

225 gram rijpe biologische appels
sap van 2 citroenen
1 theelepel lijnzaadolie
2 eetlepels biologische havermout
0,5 gram geschilde gember
4 gedroogde ongezwavelde abrikozen
snufje kaneel
1 eetlepel honing

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend