Perenbootjes

Perenbootjes

4 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT

Bereiding

  1. Halveer de peren in de lengte en verwijder het klokhuis.
  2. Verwarm de oven voor op 100 graden
  3. Leg de peren in de ovenschaal en verdeel de geitenkaas over de peren
  4. Zet de ovenschaal in de oven voor 30 minuten
  5. Hak de tijm fijn
  6. Meng de olijfolie, citroensap, honing, thijm &zwarte peper tot een dressing.
  7. Snij de witlof in fijne reepjes
  8. Verdeel de witlof over de borden en leg op elk bord twee halve peertjes en besprenkel met de dressing en de gehakte abrikozen.
0
Tip. Wil je liever geen gebruik maken van de oven? Blancheer de halve peren dan in kokend water (2 minuten) en vul ze daarna met geitenkaas!

Ingrediënten

4 peren
2 strookjes witlof
100 g geitenkaas
8 walnoten
1 el honing
1 el olijfolie
1 handje fijngehakte ongezwavelde abrikozen
citroensap
snufje tijm
zwarte peper

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend