Pittige kool met ananas

Pittige kool met ananas

2 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT

Bereiding

  1. Snijd de kool, pepertje en uien ragfijn.
  2. Smoor de roomboter in een pan en voeg de uien en pepertje toe.
  3. Blijf goed roeren en voeg nu de kool toe. Smoor het geheel in ongeveer 20 minuten gaar.
  4. Snijd de plakken ananas in kleine stukjes – ook de harde kern – voeg dit samen met de rozijnen toe aan de kool.
  5. Voeg op het laatste moment de kruiden toe en meng het geheel goed.
  6. Laat alles lekker nog even stoven.
0
Eet dit gerecht bijvoorbeeld met zilvervliesrijst of een graansoort. Leg eventueel nog wat verse
ananas op het bord. Voeg eventueel wat bouillon toe.

Ingrediënten

1/2 witte kool
50 gr rozijnen
2 plakken verse ananas
1 rood pepertje zonder zaad
2 rode uien
1 koffielepel curry madras
1 theel Chinese 5 spice kruiden
1 dessertlepel roomboter

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend