Speltpasta met boerenkoolpesto

Speltpasta met boerenkoolpesto

4 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT
HoofdgerechtLunch

Bereiding

  • Maak de boerenkoolpesto volgens het recept hieronder.
  • Snijd van de verse boerenkool de middennerf weg en snijd de kool grof.
  • Pel de ui en knoflook en snijd fijn.
  • Was de cherrytomaatjes en halveer ze.
  • Kook de pasta gaar en giet af.
  • Verwarm de olijfolie in een wok of grote pan en fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten.
  • Roer de boerenkool erdoor en roerbak ca. 10 minuten.
  • Voeg de laatste 5 minuten de cherrytomaatjes toe.
  • Breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
  • Meng de speltpasta met de boerenkoolpesto en de geroerbakte groenten.
  • Garneer met de pijnboompitten.
  • Geef er de geraspte pecorino romano bij.

Boerenkoolpesto

  • Maak in een vijzel of keukenmachine de boerenkool, knoflook en pijnboompitten fijn.
  • Roer er langzaam de olijfolie en het citroensap door.
  • Voeg de geraspte pecorino romano toe en naar smaak zeezout.
  • Bewaar de pesto in een afgesloten potje in de koelkast.

Dit recept is overgenomen uit ‘Natuurlijk zonder suiker’ van Anne Marie Reuzenaar

0

Ingrediënten

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend