Speltpasta met boerenkoolpesto

Speltpasta met boerenkoolpesto

4 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT
HoofdgerechtLunch

Bereiding

  • Maak de boerenkoolpesto volgens het recept hieronder.
  • Snijd van de verse boerenkool de middennerf weg en snijd de kool grof.
  • Pel de ui en knoflook en snijd fijn.
  • Was de cherrytomaatjes en halveer ze.
  • Kook de pasta gaar en giet af.
  • Verwarm de olijfolie in een wok of grote pan en fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten.
  • Roer de boerenkool erdoor en roerbak ca. 10 minuten.
  • Voeg de laatste 5 minuten de cherrytomaatjes toe.
  • Breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
  • Meng de speltpasta met de boerenkoolpesto en de geroerbakte groenten.
  • Garneer met de pijnboompitten.
  • Geef er de geraspte pecorino romano bij.

Boerenkoolpesto

  • Maak in een vijzel of keukenmachine de boerenkool, knoflook en pijnboompitten fijn.
  • Roer er langzaam de olijfolie en het citroensap door.
  • Voeg de geraspte pecorino romano toe en naar smaak zeezout.
  • Bewaar de pesto in een afgesloten potje in de koelkast.

Dit recept is overgenomen uit ‘Natuurlijk zonder suiker’ van Anne Marie Reuzenaar

Ingrediënten

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend