Stamppotje van zoete aardappel en winterpostelein

Stamppotje van zoete aardappel en winterpostelein

2 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Kook de zoete aardappel in +/- 20 minuten zacht en gaar.
  3. Snipper ondertussen de ui en hak de rode peper fijn.
  4. Bak op laag vuur in een klein beetje olie tot de ui zacht is.
  5. Giet de aardappelen af en prak samen met de amandelroom met behulp van een
    pureestamper tot puree.
  6. Roer de ui en rode peper en de winterpostelein door de puree en maak de puree
    eventueel nog op smaak met wat zout.
  7. Verdeel het stampotje over 2 borden en verkruimel de geitenkaas erover.
0
Zoete aardappel was nog niet bekend in de tijd van Cornelis Moerman en is niet opgenomen in het Moermandieet.

Ingrediënten

2 grote zoete aardappelen
200 ml amandelmelk
3 flinke handen winterpostelein
1 rode ui
½ rode peper
80 g zachte geitenkaas

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend