Voedzame groene-koolsoep

Voedzame groene-koolsoep

Klassiek Moermandieet
NTTT
Soep

Bereiding

  1. Verwarm het water, totdat het nog net niet kookt.
  2. Snijd ondertussen de groene kool en de appel in kleine blokjes. Meng dit met de olijfolie, citroensap, dille, tijm en het zout. Laat het geheel 5 minuten staan, zodat de smaak goed in de kool en de appel trekt.
  3. Doe de geweekte amandelen (het weekwater weggooien) samen met het hete water in een blender en pureer het.
  4. Voeg daarna het kool-appelmengsel toe en pureer het nogmaals, nu helemaal fijn.
  5. Dien de soep gelijk op, met een plukje alfalfa erbovenop.
0

Ingredienten

½ liter water, tegen de kook aan

20 gram rauwe amandelen, 6 uur geweekt in water

100 gram groene kool, zonder de middenstronk

1 flinke appel

20 ml extra vierge olijfolie

5 ml verse citroensap

½ theelepel gedroogd dillezaad

½ theelepel (verse) tijm

een snufje zout

alfalfa

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend