Volkorenbrood met komkommersalsa

Volkorenbrood met komkommersalsa

2 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT
Lunch

Bereiding

  1. Snijd de komkommer in blokjes van ongeveer 0,5 cm.
  2. Maak de paprika schoon en snijd deze ook in blokjes van ongeveer 0,5 cm.
  3. Snijd de olijven in stukjes.
  4. Doe de biogarde yoghurt in een kom. Voeg daar de komkommer, paprika, olijven, dille/oregano en citroensap aan toe. Doe daar naar smaak een snufje peper bij en meng dit alles goed door elkaar.
  5. Snijd ondertussen vier sneeën volkorenbrood van zo’n 1 centimeter dikte, dus twee sneeën per persoon.
  6. Besmeer het brood met een dun laagje hüttenkäse en schep daarbovenop wat van de komkommersalsa.
  7. Leg ten slotte de andere snee brood erbovenop. Prik er eventueel een cocktailprikker in om te zorgen dat de sneeën op elkaar blijven liggen.
0

Ingredienten

4 dunne sneeën volkorenbrood of Moermanbrood
1 komkommer
85 gram hüttenkäse
2 eetlepels biogarde yoghurt
½ rode paprika
6 groene olijven zonder pit
½ eetlepel fijngehakte dille of oregano
1 eetlepel verse citroensap

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend