Volkorenbrood met komkommersalsa

Bereiding
- Snijd de komkommer in blokjes van ongeveer 0,5 cm.
- Maak de paprika schoon en snijd deze ook in blokjes van ongeveer 0,5 cm.
- Snijd de olijven in stukjes.
- Doe de biogarde yoghurt in een kom. Voeg daar de komkommer, paprika, olijven, dille/oregano en citroensap aan toe. Doe daar naar smaak een snufje peper bij en meng dit alles goed door elkaar.
- Snijd ondertussen vier sneeën volkorenbrood van zo’n 1 centimeter dikte, dus twee sneeën per persoon.
- Besmeer het brood met een dun laagje hüttenkäse en schep daarbovenop wat van de komkommersalsa.
- Leg ten slotte de andere snee brood erbovenop. Prik er eventueel een cocktailprikker in om te zorgen dat de sneeën op elkaar blijven liggen.
0
Ingrediënten
4 dunne sneeën volkorenbrood of Moermanbrood1 komkommer
85 gram hüttenkäse
2 eetlepels biogarde yoghurt
½ rode paprika
6 groene olijven zonder pit
½ eetlepel fijngehakte dille of oregano
1 eetlepel verse citroensap
WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor
✔
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend