Vruchtenkruidkoek

Vruchtenkruidkoek

6 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT
Lekkernij

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet het bakblik in met wat roomboter.
  2. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een deegkom en kneed het met de hand tot een samenhangend deeg. Blijft het deeg te droog, voeg dan druppelsgewijs wat extra karnemelk toe.
  3. Daarna het deeg overbrengen naar een ingevet bakblik en iets (ca. 15 minuten) na laten rijzen.
  4. De kruidkoek in het midden van de oven in ongeveer een half uur gaar bakken.
0

Ingredienten

2 dl karnemelk
50 gram volkoren speltmeel
50 gram volkoren boekweitmeel
50 gram havermout
1 zakje gedroogde gist
1 eetlepel honing of 6 druppels Stevia
1 theelepel biologische koekkruiden
10 fijngesneden ongezwavelde
abrikozen
1 fijngesneden appel
1 theelepel kaneel
1 eetlepel rozenbottelpoeder of 1 theelepel vitamine C-poeder

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend