Witlofschuitjes met walnoottabouleh

Witlofschuitjes met walnoottabouleh

4 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT
Voorgerecht

Bereiding

  • Rooster de walnoten ongeveer 3 minuten in een droge koekenpan tot hun aroma vrijkomt. Doe in een vijzel, voeg een snufje zout toe en stamp tot een grof mengsel. Zet apart.
  • Klop alle ingredienten voor de dressing door elkaar.
  • Meng de peterselie met de munt, de ui, het gedroogd fruit en de walnoten in een slakom. Verwijder het klokhuis van de appel, snijd de appel in heel kleine blokjes en voeg toe aan de kom.
  • Voeg de dressing lepel voor lepel toe en meng na elke toevoeging. Stop wanneer alle ingredienten met dressing zijn bedekt; misschien heb je niet de hele dressing nodig.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de witlofblaadjes op een bord, schep 1 of 2 theelepels tabouleh in elk schuitje en serveer

Recept overgenomen uit kookboek Vegan

0

Ingredienten

100 gr walnoten
zeezoutvlokken
een handvol platte peterselie, fijngehakt
een handvol munt, fijngehakt
50 gr fijngesnipperde rode ui
30 gr gedroogde gojibessen of gehakte gedroogde cranberry’s
1 rode appel
versgemalen zwarte peper
16 witlofblaadjes
Dressing:

60 ml citroensap
120 ml olijfolie
2 el agavesiroop
versgemalen zwarte peper
zeezoutvlokken

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend