Zelfgemaakte kaas met fenegriek

Zelfgemaakte kaas met fenegriek

2 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT

Bereiding

  1. Bedek een zeef met een kaasdoek en hang deze in een kom.
  2. Breng de melk met de fenegriek zachtjes aan de kook, en roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
  3. Schenk al roerende de citroen er in een dun straaltje erbij.
  4. Neem de pan van het vuur en blijf roeren tot de melk zich scheidt in witte kaas en wei.
  5. Voeg een theelepel zout toe aan de witte kaas.
  6. Giet het mengsel in de zeef met het kaasdoek.
  7. Neem de punten van de kaasdoek bij elkaar en haal uit de zeef. Draai de kaasdoek, om de kaasbal strakker aan te trekken en om het vocht eruit te persen.
  8. Hang de doek aan een haakje met een kom eronder, zodat het vocht eruit loopt.
  9. Laat de kaas zo minimaal een uur uitlekken.
  10. Wanneer de kaas zijn vocht verloren heeft dient men hem in de koelkast te bewaren al dan niet meteen op te eten.
0

Ingrediënten

1 lt volle (geiten)melk
2 el citroensap
1 tl zout
1 tl fenegriek

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend